Recepta per a 4 persones (Tapa):
1 kg musclos per a tapa 1 ceba
2 grans d'all 1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd 1 bitxo
1/2 got vi blanc 4 tomàquets grossos madurs
1 got fumet peix julivert
oli d'oliva
Netegem els musclos i per tandes els anem posant en una caçola que contingui una miqueta d'aigua, amb el foc fort i els tapem. Just es vagin obrint els anirem traient i n'hi posarem una altra tanda, fins acabar-los. Els deixarem refredar i els hi llevarem una de les closques. Guardarem l'aigua que hagin deixat anar els musclos i la pasarem per un coladoir fi, reservant-la.
Picarem la ceba i la farem amb l'oli a foc suau. Una vegada estigui transparent li afegirem l'all picat. Ho deixarem coure uns 5 minuts mès, anant remenant perquè no s'ens aferri la ceba.
Hi tirem el vi i deixem que s'evapori uns 2/3. Tot seguit afegim el bitxo i els pebres que tambè haurem picat en brunoise. Ho courem uns 5 minuts i afegirem els tomàquets ratllats i 1/2 got de fumet de peix i 1/2 got d'aigua dels musclos. Ho deixem coure fins que veiem que s'espeseix la salsa, moment en que ho salpebrerem, i l'hi afegirem una mica mès de fumet i aigua. Ho deixem coure 5 minuts mès i hi posarem els musclos tot remenant-los per a que s'empapin de salsa i els deixarem coure 5 minuts. Rectificarem de sal si fa falta i tot just abans de treure'ls del foc hi posarem el julivert picat.
Els posarem en cassoletes individuals i a mullar-hi pa s'ha dit.
Els podem acompanyar d'una cervesa fresqueta o bé amb un vinet blanc.
Si els voleu més coents afegiui un bitxo mès, o bé no n'hi poseu cap.
2 grans d'all 1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd 1 bitxo
1/2 got vi blanc 4 tomàquets grossos madurs
1 got fumet peix julivert
oli d'oliva
Netegem els musclos i per tandes els anem posant en una caçola que contingui una miqueta d'aigua, amb el foc fort i els tapem. Just es vagin obrint els anirem traient i n'hi posarem una altra tanda, fins acabar-los. Els deixarem refredar i els hi llevarem una de les closques. Guardarem l'aigua que hagin deixat anar els musclos i la pasarem per un coladoir fi, reservant-la.
Picarem la ceba i la farem amb l'oli a foc suau. Una vegada estigui transparent li afegirem l'all picat. Ho deixarem coure uns 5 minuts mès, anant remenant perquè no s'ens aferri la ceba.
Hi tirem el vi i deixem que s'evapori uns 2/3. Tot seguit afegim el bitxo i els pebres que tambè haurem picat en brunoise. Ho courem uns 5 minuts i afegirem els tomàquets ratllats i 1/2 got de fumet de peix i 1/2 got d'aigua dels musclos. Ho deixem coure fins que veiem que s'espeseix la salsa, moment en que ho salpebrerem, i l'hi afegirem una mica mès de fumet i aigua. Ho deixem coure 5 minuts mès i hi posarem els musclos tot remenant-los per a que s'empapin de salsa i els deixarem coure 5 minuts. Rectificarem de sal si fa falta i tot just abans de treure'ls del foc hi posarem el julivert picat.
Els posarem en cassoletes individuals i a mullar-hi pa s'ha dit.
Els podem acompanyar d'una cervesa fresqueta o bé amb un vinet blanc.
Si els voleu més coents afegiui un bitxo mès, o bé no n'hi poseu cap.
Sobre gustos i colors
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada